Ni vet när en sak kommer in i livet och rör om i grytan. Hjärnan, hjärtat. En sak, en person, en händelse whatever. En lite grej som rör om så mkt att det påverkar det mesta. Eller allt.

Ni vet när en känsla som en inte känt, som är ovan och ny. Som blir så stak att en går sönder. Vet ni?

 

Jag har ofta trott, och tänker fortfarande att jag inte känner speciellt mycket, så ofta. Mest irritation o såna bittra känslor men som jag ändå inte lägger så mycket vikt över. Lixom neutralt. Jag tänker att det med att känna, är något jag lärt mig som liten att inte göra. Det en känner trycks undan. Bort. Det gjorde jag. Och när det blev för mycket som tryckts ner, så kom spriten fram. Eller innan jag fann den, så var det andra själv destruktiva beteenden, utbrott. Att känna.

Däremot, när det väl känns, då jävlar känns det så mycket att jag inte kan förklara. Ord räcker inte till. Det tar över en. Maniskt.

Jag trodde jag var världsbäst på att stänga av, blocka, borsta av och trycka undan. Sådär som jag alltid gjort. Som jag lärde mig från barnsben. Det verkar inte så, längre. Kanske för att jag är mer medveten om det nu. Kanske för att jag inte har tillgång till ångestdämpande preparat som alkohol. Kanske för att jag måste känna detta. För att veta. Och gå vidare.

Att hantera och att kunna släppa detta är något jag måste och vill jobba med. Tror inte det finns något bättre sätt än att jobba kognitivt med det.Visst har jag konsten, pensel och färg. Som funkar för det mesta, även detta. Att skriva. Älskar att skriva. Dock önskar jag att jag kunde prata. Öppna käften utan att va livrädd för orden som ska komma ut. I fel ordning eller oförståligt blurr… Utan att låta bitter eller kall. Utan att få komentarer som att jag är dum i huvudet. Jag kan bara inte formulera rätt ord, meningar, då är jag tyst och får ont i hjärtat istället.

 

Känslor, overthinking och pms, en bra kombination en ensam helg. Nä men skämt åsido, i-landsproblem som vissa stunder gör en totalt förstörd. Precis som det ska vara, livet.

 

Måla beställning och fixa bokföring står på schemat. Oh ja, har du ett hett tips om hur jag kan släppa tankar så skriv en kommentar ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *